woensdag 18 mei 2011

Welkom Koen in Kathmandu.

Van Linda had ik begrepen dat ik mijn bijdrage aan de huur voor het appartement zou moeten voldoen in natura. Geen probleem dacht ik! Nu blijkt dat ik een blog moet bijhouden… Dus hier mijn aller eerst blog.
Gister ben ik aangekomen in Kathmandu. De weken ervoor heb ik alle spulletjes verzameld die Linda nog wilde hebben. Na alles inpassen, wegen, herverdelen, wegen, opnieuw inpakken, en nog een keer opnieuw inpakken en die cyclus een aantal maal herhalen was ik er klaar voor. Daar stond ik met backpack, laptop tas en handbagage, allen tot het maximum gevuld met eten, kleding en schoenen. Verder nog twee jassen over elkaar en laarzen aan met zonnebril en Peruaanse water drager in mijn jassen.
Het eerste stuk met British Airways van Schiphol naar Londen . In Londen begonnen de eerste problemen al, mijn vlucht van Schiphol was vertraagd. Gelukkig bleef de vlucht naar Delhi met Air India op me wachten en verzekerde de Britse Air India medewerker dat ook mijn bagage het nog zou redden. Toen ik ook alvast om mijn ticket voor Delhi-Kathmandu vroeg vertelde hij me dat ik was omgeboekt naar Jet Airways. Vreemd dacht ik, dat hadden ze ook wel uit zich zelf mogen laten weten. Na het noteren van mijn nieuwe vlucht met vertrektijd rennen naar het vliegtuig.
De vlucht was wel OK al leken de stoelen alsof ze ontworpen waren om het gebruikers zo ongemakkelijk mogelijk te laten maken. Gelukkig was een stoel naast me leeg en kon ik gezellig kletsen met een Brits-Indiase promovendus. Vervolgens aankomst in Delhi. Ik wist natuurlijk al welke vlucht ik zou moeten hebben, maar ik kreeg die ticket niet zomaar mee. Eerst zou alles zorgvuldig uitgezocht moeten worden en bekeken worden wat “de beste vlucht” naar Nepal zou zijn. Na anderhalf uur werd mij verteld dat ik met dezelfde vlucht mee zou gaan als wat mij in Londen was verteld. Dat het zo lang duurde verbaasde me niets. Ik was al elke keer bang dat mijn naam of vluchtnummers verkeerd zouden worden overgenomen, ik observeerde dat die Indiërs zo’n inefficiënte en incompetente uitstraling hadden. Ik moest eens weten…
Toen een erg comfortabele vlucht naar Kathmandu (niet sarcastisch, volgende keer wil ik weer met Jet Airways), die eveneens tot maximaal 75% vol was. Op Kathmandu hopen dat Linda mijn sms had ontvangen dat ik met een andere vlucht zou komen en er een uur eerder zou zijn. Bleek mijn backpak met oa kaas van Klaas niet te zijn aangekomen…. Die zou de eerst volgende vlucht vanuit Delhi komen… Gelukkig kon ik Linda na een belletje binnen een paar minuutjes in mijn armen sluiten  Linda bleek 10 minuten eerder al op de lichthaven te zijn, haar werd echter verteld dat ik morgen pas zou komen, ze was erg opgelucht dat ik er nu al was. Ik kreeg van haar een echt Nepalees welkom met bloemenkrans en een soort dasje om. De rest van de dag lekker “bij gekletst” en lekker wat gaan eten en gaan drinken. Linda had voor de eerste twee weken een heel programma voor me klaar met opdrachten zoals the shopping game, Nepali Language classes, meeting your new friends, your first bicycle ride to the ministry of education with map en get lost in Thamel en let Linda save you. Die laatste twee opdrachten heb ik vandaag met succes volbracht. Kathmandu is een relaxte stad. Zeker niet zo druk en hectisch als bijvoorbeeld Delhi. Daarnaast zijn de mensen ook relaxter je wordt vrijwel niet lastig gevallen en in het geval dat toch gebeurt zeg je gewoon een beetje dwingend dat je geen interesse hebt en dan gaan ze ook weg. Ja, hier kan ik mij de komende 5 weken wel vermaken. Maar helaas ben ik nog niet van die Indiërs af. Net even de luchthaven gebeld, bleek mijn bagage vandaag weer niet te zijn aangekomen. Na wat rondbellen met Jet Airways en de luchthaven blijkt dat Jet Airways nooit mijn bagage van Air India heeft ontvangen en het waarschijnlijk nog steeds in Delhi is. Morgen maar even langs het kantoor van Air India, hopen dat mijn tas morgen wel langskomt. Mijn reiskleren beginnen een beetje te stinken, al hoort dat misschien hier….

4 opmerkingen:

 1. Ha Koen! Leuke blog! Lief dat Linda een programma voor je gemaakt heeft - wat cute! Heel veel plezier! Iris.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha wat leuk zeg!! Klinkt goed! Ik hoop dat je intussen je tas alweer terug hebt gekregen. Altijd zo'n gedoe he?! Hier op de kamer is het HEEEEERLIJK ;-)! Lekker warm!!!

  Ga maar ontzettend genieten daar en maak het de moeite waard dat we je hier moeten missen..

  Lottie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Linda heeft dus een eigen blog schrijver geregeld...Als dat "in natura" is dan valt dat nog wel mee. Wij zijn bang dat wij als we naar Nepal gaan we ook een lijstje meekrijgen, gelukkig zijn we dan met zin 2-en. We nemen gewoon stinkende camembert mee dan weten we Zeker dat het meekomt.

  Veel plezier daar in katmandU; ines heeft een dure wijn en ik een biertje. We zitten op het strand in Drepano, wachtend op de skype van Austerlitz. We`willen ook graag eens met jullie skypen. Volgende week? geef ff door wanneer het uitkomt,

  Papa en mama

  BeantwoordenVerwijderen