woensdag 8 juni 2011

3,4,5 juni. Uitzichten en meer Middeleeuwen

Dit weekend zijn we vrijdagmiddag begonnen met het bekijken en beklimmen van de Swayambhunath alias de monkey temple. Een mooie tempel met aapjes en… een fantastisch dakterras met uitzicht over heel kathmandu. Genietend van een biertje, de zon en het uitzicht vroeg ik me af waarom VSO-collega’s hier niet altijd afspreken in plaats van Jazzupstairs. In ieder geval de ideale plek om het weekend te beginnen!
De volgende dag zijn we naar Dhulikel gegaan om de drukte te ontsnappen en van het uitzicht te genieten van het bergdorpje. Uiteraard wilde wij slapen in het beste plekje van Dhulikel met het mooiste uitzicht. Dat betekende een halfuurtje stijl de berg op klimmen naar de top. Maar daar was ik het uitzicht van vrijdag al vergeten. Dit was nog mooier! Ons hotel stond op het topje van de berg waar we (wederom bij gebrek aan andere gasten) voor een zacht prijsje de mooiste kamer hadden. Als toppunt lag het dakterras naast onze kamer waar we konden genieten van een biertje en een schaaltje pappad (soort van Nepalese chips). Tegen de avond zijn we naar een tempeltje om de hoek gegaan waar de steile trap vanuit het dorp eindigde. Daar was niet veel aan; een tempel waarin graan en materialen lagen opgeslagen, bewaakt door stellingen met militairen met machine geweren (vanwege een zendmast daar). Volgens de LP was het een populaire bestemming voor Nepalesen. Maar goed, wij gingen voor het uitzicht. We hebben een beter plekje dan de bewaakte tempel uitgezocht en genoten van de zonsondergang over de vallei. Daarnaast konden we ook nog sneeuw op de Himalya zien, wat een geluk! Verder is Dhulikel wel een aardig dorpje met een paar aardige tempels. En natuurlijk een top hotel met prima service, echt een aanrader.
De volgende dag zijn we vertrokken naar Bhaktapur, de best bewaarde middeleeuwse stad van Nepal. Om Bhaktapur binnen te komen moesten we omgerekend 11 euro pp betalen. Linda voor de verandering ook, vanwege regionaal beleid waar de vrijstelling voor volunteers niet geldt. Elf euro is echt een hoop geld, zeker als je voor 50 cent met chowmine kan lunchen of als je zoals Linda elke maand maar 300 euro betaald krijgt. Ik met mijn top (AiO) salaris betaalde natuurlijk voor Linda :-)
Bhaktapur is een van de meest indrukwekkende plek in Nepal tot nu toe. Mooi oude gebouwen, mooi versierde tempels en mooi pleinen. Het weekend hebben we uiteraard afgesloten met een biertje samen met een Luca een kennis van ons die we toevallig tegen kwamen.

1 opmerking:

  1. Een kennis tegenkomen in Nepal? Wow, de wereld is echt klein. Klinkt gaaf allemaal. Ook mooie foto's trouwens!
    Groetjes Gabrielle

    BeantwoordenVerwijderen