donderdag 30 juni 2011

Barbecueën met Regen

Hier de volgende update van mijn verblijf in Nepal.

Er zijn een hoop kleine dingen gebeurd maar we zijn geen weekend meer weggegaan. De meeste dingen die we in de buurt wilden doen hebben we zo’n beetje wel gezien/gedaan. Daarnaast is de moesson nu echt begonnen. We hoorden dat in Nederland een paar regendruppels zijn gevallen en een paar regenplassen lagen. Nou, hier regent het al sinds zaterdag ongeveer twee tot zes uur per dag. Daar moet nog de regen die valt in de nacht bij! Dat betekent niet je poncho vergeten wanneer je op pad gaat, grote plassen op straat en schone was dat niet meer droogt aan de waslijn.

Afgelopen tijd hebben we ons een beetje gericht op het expat leventje. We hebben bij het Britse consulaat meegedaan aan een pubquiz, ik heb geprobeerd mee te rennen met de Hash (daarover hieronder meer), een herkansing van een pubquiz later die week (deze keer wel gewonnen maar niet dankzij Linda en ik. We hebben besloten dat we wel een betere manier weten om onze hersenen te gebruiken, in plaats van zinloze feiten uit het hoofd te leren) en later deze week gaan we Canada Day vieren (wat dat dan ook mag wezen) georganiseerd door de Canadese ambassade.

Zoals ik in de vorige blog al aankondigde hebben we afgelopen vrijdag Linda’s verjaardag gevierd. Linda had twee lekker salades gemaakt en een goede barbecue geregeld, een paar biertjes en wat drank erbij en je hebt de formule voor het perfecte feestje. Een feestje waar je niet meer overheen kan! De volgende dag ging ik met de Hash meerennen. Linda voelde zich op de een of andere manier niet zo goed, ik weet ook niet hoe dat kwam. Maar goed, Hash. Zoals een Hasher wel eens onder woorden heeft gebracht “The Hash is a drinking club with a running problem”. Wat ik van Linda begrepen heb is dat een groepje expats samen met elkaar door de natuur rennend of lopend een speurtocht doet en achteraf een biertje drinkt en elkaar op een corporale manier belachelijk maakt. Leuk dacht ik. Met een aantal andere VSOers (die zich wel goed voelden) stapten we in de taxi en volgden we de route beschrijving van de website. Ondertussen brak de stortregen los en konden we de start van de speurtocht niet vinden. Tijdens het zoeken kwamen we nog drie andere auto’s van Hashers tegen die het ook niet konden vinden. Maar de taxi verwisseld voor de auto’s (scheelt als je een taximeter hebt lopen). Na nog een paar uurtje rondrijden, autopech en door grote plassen baggeren hebben we toch maar besloten om weer naar huis te gaan. Dan de volgende keer maar rennen in de regen en elkaar belachelijk maken.

Ondertussen is Channah (zusje van Elleke) nog even bij ons gebleven. Ze werkt in Bangladesh maar moest in het buitenland haar vism verlengen. Met haar zijn we nog naar Patan (een stad wat tegen Kathmandu is aangegroeid) gegaan en hebben we een festival bezocht. De stad staat bekend om haar culturele en architectonische schoonheid. Als ik eerlijk ben heb ik dat allemaal na 1,5 maand in Nepal wel gezien, maar het was wel aardig…

Dus morgen en overmorgen Canada Day vieren en zondag mijn verjaardag! Het plan is om naar het casino te gaan. Je hoort in de volgende blog wel hoe dat is afgelopen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten