woensdag 22 juni 2011

Olifant, fiets of motor?

Van 11 tot en met 14 juni naar Chitwan National Park gegaan. Een uitgestrekt gebied met neushoorns, olifanten, bijzondere vogels en als je geluk (of misschien ongeluk) hebt met beren en tijgers. Natuurlijk was het weer traditioneel onderhandelen over prijzen. Echter, de verschillende aanbieders waren erg consequent in hun (voor Nepalese begrippen) absurde prijzen. Ze lachten Linda zelfs in haar gezicht uit wanneer ze uitlegde dat ze geen toerist was maar een vrijwilliger met een Nepalees salaris. Dat pikte Linda natuurlijk niet en besloot de Egypte truc te gebruiken (doorbreken van een kartel door aanbiedingen van andere partijen te vervalsen). Linda zei vastberaden dat ze een aanbieding van de helft van de standaard prijs had en vroeg of hij het goedkoper kon. En dat kon!

Chitwan is voor de rest een relaxt dorpje. De eerste dag lekker genoten met een biertje aan de rivier met uitzicht over het park en de zonsondergang. De volgende dag op olifantensafari gegaan en onder andere neushoorns gespot. Vervolgens Pinky (de olifant die lychees kan pellen!) gewassen. Dat was echt lachen; op zo’n groot beest zitten en water op je hoofd gespoten krijgen. Vervolgens met gids de rivier afkanoën en terug wandelen door het park om wild te spotten. Ik kan je vertellen dat te voet neushoorns spotten wel wat anders is dan vanaf een olifant. Je voelt je een stuk kwetsbaarder en het is wel eerder voorgekomen dat gidsen toeristen de boom in hebben moeten helpen. Op een gegeven moment liepen we door lang gras naar een uitkijktoren waar andere toeristen ons gadesloegen. Eenmaal op de toren bleken we tot 20 meter langs een neushoorn gelopen te hebben!

De volgende dag wilden we de omgeving bekijken. Dat zouden we eerst met de fiets doen, toen kreeg Linda het idee om met een motor te gaan. We hebben allebei geen motor rijbewijs maar Linda gaf aan dat ze wel op een scooter had gereden met handmatige versnelling en dat zo’n zware motor wel hetzelfde zou werken… Na wat uitleg over hoe je ook al weer motor moet rijden (?!) kregen we de motor mee. Maar zowaar, na een kwartiertje stuntelen ging het al heel aardig. Toen durfde ik het ook wel aan en zit ik nu te denken om onze auto in te ruilen voor een motor :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten